Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! Men vad är det som behöver göras? Det vill Världsnaturfonden sätta ljuset på under och inför årets Earth Hour.

Hos oss på ALD Bil strävar vi efter att ligga i täten med hållbarhetsarbetet och att ha minsta möjliga inverkan på miljön. Vår bilhall finns i en anläggning som är byggd enligt Green Buildings riktlinjer, vi har samlat alla delar av vår verksamhet på samma ställe för att undvika onödiga transporter och ställer också krav på att våra leverantörer ska ha ett aktivt miljöarbete. Till och med när det gäller det kaffe vi serverar i bilhallen! Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete.

Vad kan du som privatperson göra?
En enkel sak är att delta i Earth Hour – släck lamporna mellan klockan 20.30-21.30 på lördag den 30 mars och hjälp till att uppmärksamma frågan bland familj, vänner och kollegor!

Earth Hour som startade för drygt tio år sedan har med åren vuxit och engagerar nu varje år hundratals miljoner i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier!

Vill du ta det ett steg längre? Då kan vi tipsa om att det finns appar som hjälpa dig att göra ditt liv lite mer planetsmart. Ett exempel är GoMore som du kan använda för att boka samåkning eller erbjuda någon annan skjuts när du reser från A till B. Fler bra appar hittar du på Världsnaturfondens hemsida.

Mer om Earth Hour

Räntekampanj under November och December! Finansiera genom Nordea Finans till endast 1,99% ränta.
Välkomna in till oss på ALD Bil!