I vilket skick ska bilen vara när den lämnas tillbaka?

Bilen ska lämnas tillbaka i ett sådant skick som man kan vänta sig av en bil som har underhållits och vårdats med omsorg under hela avtalstiden. Det innebär till exempel att den ska ha servats i enlighet med tillverkarens angivna serviceintervall, ha all utrustning intakt och vara fri från skador. Om bilen har utsatts för onormalt slitage kan du behöva betala en ersättning för detta när bilen lämnas tillbaka.

 

Hur gör jag om jag vill säga upp mitt kontrakt?

Du har 30 dagars uppsägningstid på ditt kontakt. Om du vill säga upp kontraktet innan 12 månader tas 30% av kvarstående leasinghyra (till månad 12) ut som uppsägningsavgift. Vid uppsägning efter 12 månader tas ingen uppsägningsavgift ut. För att säga upp avtalet behöver du skicka en skriftlig uppsägning till customercare.se@aldautomotive.com innehållande information om registreringsnummer, ditt namn och från vilket datum som du önskar säga upp avtalet. Du kommer då få en länk till ett återlämningsformulär som du också ska fylla i och skicka in.

 

Kan jag köpa loss min Release-bil?

Ja, utköpspris sätts till det marknadspris som ALD Automotive bedömer vid förfrågan. Du kan begära ett utköpspris tidigast en månad innan återlämningen av din bil. För att få ett utköpspris skickar du en förfrågan till customercare.se@aldautomotive.com med ditt registreringsnummer och en bild på bilens aktuella mätarställning.