Vilka får köra min bil?

Det är upp till dig som leasingtagare att avgöra vilka som får köra bilen du leasar, dock finns det en extra självrisk för personer under 24 år. Du är fri att låna ut bilen till vänner och familj, men det är alltid du som leasingtagare som ansvarar för bilen.

 

Hur många mil får jag köra?

I våra avtal ingår alltid 1000 mil per år, men beroende på vad du och din säljare avtalade vid kontraktsstart kan du ha rätt till 2000 eller 3000 mil per år. Du kan inte lägga till extramil under ditt pågående kontrakt och eventuella extramil debiteras vid återlämning om 10 kr inklusive moms. Du ser hur många mil du får köra per år i ditt kontrakt.

 

Varför är min första faktura så hög?

Din första faktura omfattar perioden från den dag bilen levererades till och med hela månaden efter faktureringsmånaden eftersom leasing faktureras i förskott. Det innebär att första fakturan alltid omfattar minst två månader.

 

Hur ändrar jag min faktureringsmetod?

Som kund kan du välja om du vill få din faktura via e-post eller pappersbrev. Per automatik skickar vi fakturan i PDF-format till din angivna e-postadress, men om du hellre vill få den i pappersformat kan du höra av dig till oss. Du kan även välja e-faktura som betalningsmetod. För att byta till e-faktura loggar du in på din internetbank och registrerar ALD Automotive som e-fakturamottagare. Fyll därefter i ditt kundnummer som du hittar på din faktura.

 

Vilka villkor gäller?

Du hittar samtliga villkor här.