Begagnad bil

Hos oss på ALD Bil har du stora valmöjligheter – här hittar du marknadens mest efterfrågade bilmärken. När du söker efter en begagnad bil finns det många saker att tänka på. Här har vi samlat våra bästa tips.

Bilmodell och storlek

Det är ditt behov som bör avgöra ditt bilval. Passar en kombi eller sedan bäst? Behöver du utrymme för bilbarnstolar? Kör du mest i stadstrafik eller på landsväg? Får bilen plats i ditt garage om du har en takbox på bilen? Ta hänsyn till både kupé, bagageutrymme och utvändiga mått.

Säkerhet

Förutom att utvärdera vilken typ av bil du behöver är det naturligtvis viktigt att se till bilens säkerhet. De bilar du hittar hos ALD Bil är nästan nya, har generellt sett goda krockresultat och är oftast utrustade med de senaste säkerhetssystemen.

Ett sätt för att jämföra olika bilar är att titta på de undersökningar som görs av EuroNCAP där säkerheten anges i antal stjärnor. När du jämför antal stjärnor ska du göra det på bilar i samma bilklass. Fem stjärnor för en liten bil är inte detsamma som fem stjärnor för en stor bil eftersom bilarnas storlek och vikt i hög grad påverkar utgången av en verklig krock.

Du kan också titta på Folksams årliga test av biltillverkarnas nya bilmodeller. Där granskas bilarnas miljö- och säkerhetskrav.

Bränsle

Genom att välja en bränslesnål bilmodell kan du minska både din bränslekostnad och din miljöpåverkan, och valet gör du klokast efter hur du kommer att använda din nya bil. Om du ofta kör långa sträckor på landsväg kan diesel vara att föredra. Om du mest kör korta sträckor och har tillgång till laddning vid bostad och arbetsplats (eller på andra platser där bilen parkeras ofta och länge) kan en elbil eller hybridbil vara ett smartare val. Kör du mer blandat med både landsvägskörning och stadskörning kan bensin eller en hybridbil vara den bästa lösningen.

Alla bilar, även miljöfordon, släpper ut avgaser och förbrukar naturresurser. Därför bör du alltid välja en så bränslesnål modell som möjligt, oavsett bränsletyp. Tänk också på att ditt eget körbeteende är en viktig faktor som påverkar din drivmedelsförbrukning.

Årsmodell eller modellår

Årsmodell är ett etablerat begrepp inom bilbranschen som egentligen inte existerar längre. Det vanligaste begreppet är numera ”modellår” vilket indikerar hur bilen är utrustad och de modifieringar som ofta genomförs vid ett nytt modellår. Många biltillverkare anger också första ”registreringsdatum” eller månad. På ALD Bil anger vi alltid modellår.

Att välja bil

Med våra råd ovan hoppas vi att det blir lite lättare för dig att välja bil, men vi vet också att våra känslor berörs av allt från trygghet till körglädje, känslan kring själva bilen och vilka signaler varumärket sänder till dig. Vårt mål är att du ska känna att du har valt rätt bil och vara nöjd med ditt bilköp. Därför finns vi självklart här för dig hela vägen om du har några frågor.

Prisvärt

ALD Bil erbjuder förmånlig och smidig finansiering och löser avbetalning för både privatpersoner och företag (juridisk person).

Läs mer

Tryggt

ALD Bil lämnar upp till 6 månaders / 1 000 mils garanti på bilarna beroende på bilens ålder och totala körsträcka.

Läs mer

Säkert

I samarbete med försäkringsbolaget If bjuder ALD Bil på försäkringen Rulla-ut under två veckor när du köper din bil hos oss.

Läs mer

Miljö

Vi arbetar för att ligga i täten med hållbarhetsarbetet och för att ha minsta möjliga inverkan på miljön.

Läs mer

Personligt

Vi är redo att hjälpa dig under hela processen, från val av bil till dess du sitter bakom ratten.

Läs mer

Tips på nyinkommet hos oss

Hittar du inte det du söker?
Vi hjälper dig hitta rätt bil!

Hjälp mig hitta en bil